Werkbladen

Een werkblad kan van de meest uiteenlopende materialen worden vervaardigd. Voor welk materiaal u kiest, hangt af van factoren als persoonlijke smaak, budget, passendheid bij stijl van de keuken en aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit. Wij leveren werkbladen van Marco werkbladen. Op het assortiment van Marco werkbladen geven wij een korting van 20%.

 

Marco

 

Een aantal mogelijke materialen met hun specifieke eigenschappen die veel gebruikt worden zijn:

Volkunststof
Volkunststof is een materiaal met een mooi uiterlijk dat voldoet aan praktische eisen zoals duurzaamheid, water- en vuilafstotendheid, schoonmaakgemak, kan naadloos of vrijwel onzichtbaar verlijmd worden, beschadigingen zijn eenvoudig te repareren, kraswerend en bestand tegen schroeivlekken. De prijs is aantrekkelijk en werkbladen van volkunststof zijn in nagenoeg alle mogelijke kleurstellingen en dessins verkrijgbaar.

Roestvrijstaal
Roestvrijstaal is een praktisch en duurzaam materiaal dat goed schoon te houden is en gunstig geprijsd is, maar is erg krasgevoelig.

Hout
Hout is een mooi materiaal dat warm en decoratief oogt en zeer passend in bepaalde stijlen keukens. Het vergt echter relatief veel zorg en onderhoud.

Laminaat
Laminaat is een materiaal met een goede prijs-/ kwaliteitsverhouding dat leverbaar is in alle mogelijke kleuren en dessins. Het is gemakkelijk in onderhoud en redelijk goed bestand tegen vele invloeden van buitenaf.

Graniet
Graniet is een sterk en robuust materiaal dat redelijk temperatuur- en zuurbestendig is en makkelijk te onderhouden. Door te polijsten krijgt de graniet zijn unieke uiterlijk en mooie glans. Alle vormen kunnen worden gemaakt, maar qua kleuren is men wat beperkter. Erg duur materiaal met een zeer hoge duurzaamheid, dat men vooral in de duurdere en exclusieve keukens zal zien.

Graniet-look
Graniet-look wordt gecreƫerd door bijvoorbeeld granietkorrels of kwartskorrels met polyesterhars te mengen waardoor afhankelijk van de menging een licht gestructureerd tot zeer gesloten oppervlaktelaag tot stand komt. Dit materiaal heeft vele positieve eigenschappen en is goedkoper dan echte natuursteen.